Ten môj je tiež trojdňový a tak som rozmýšľala ako ho upraviť aby bol aj chutný na raňajky či obed. Popíšem pár receptov, určite v každej domácnosti sa nájdu zvyšky, ktoré sa dajú spracovať.
Starší chlieb, čo s ním?
Chlieb vo vajíčku, to je asi to najjednoduchšie.
Pokrájané krajce chleba poobraciame vo vajíčku, v ktorom sme rozšľahali mlieko a soľ, opečieme z oboch strán na panvici. Keď je ešte teplé môžeme posypať strúhaným syrom.
Hrianky
Zrejme tiež všetci poznáme. Opečieme chlieb na panvici, potrieme cesnakom. Na vylepšenie tiež môžeme dať na vrch praženicu. /je nekonečné množstvo variant/
Hrianky s paštétou
Z krajca chleba vyrežeme striedku v jednom kuse. Kôrku dáme na panvicu do nej nalejeme trochu z rozšľahaného vajíčka. Medzitým striedku natrieme paštétou a vložíme do kôrky s natretou stranou do vajíčka. Otočíme a opražíme aj z druhej strany. Jedno vajíčko je asi tak na 2-3 krajce chleba.
K obedu môžeme tiež spracovať starší chlieb.
Žemlovka z chleba.
Zrežeme z neho kôrku a takto upravený poukladáme na dno vymazaného pekáča. Potom dáme vrstvu nakrájaných jabĺk, posypeme cukrom a škoricou a zas navrstvíme chlieb. Zalejeme s osladenou sladkou smotanou a na vrch nastrúhame pomarančovú kôru. Celé pofrkáme bielym vínom /bez toho to nie je ono/ a necháme zapiecť.
Určite je veľké množstvo rôznych receptov, mňa teraz napadli tieto, na budúce popíšem zas iné spracovania z kuchynských zásob.
Schválne som nepísala koľko toho chleba potrebujeme, je to individuálne, koľko máme nazvyš.