Kde bolo, tam bolo...

Autor: Irena Simunekova | 19.9.2016 o 9:35 | Karma článku: 6.42 | Prečítané  385-krát

Niekedy dostanem chuť aj na tie „nezdravé“  raňajky. Napríklad usmažím si plátky slaniny, k tomu volské oko, dnes moje chuťové bunky potvrdili tento skvelý výber. Veď aj v pekle sú raz hody, nie?

Slaninka nakrájaná, panvica správne rozohriata a ide sa na to. Nastáva prskanie na všetky strany, pokiaľ je slaninka správne prepečená, do chrumkava, zostala z nej asi tak polovica. Nehovoriac o tom, že okolie varnej dosky bude vyžadovať údržbu.

Ešte si urobím volské oko. Aspoň že sa vajíčko nedá nastaviť vodou, je síce od vystresovanej sliepky, ale je to pravé nefalšované vajce.

Nakrájam si paradajky ktoré síce tvarom a farbou zodpovedajú tejto zelenine, ale kdeže je tá chuť paradajok, stratila sa v nenávratno.

Nalejem si pohár mlieka, ako ku každým raňajkám, ani toto by som už nenazvala mliekom.

K tomu krajec ľahučkého chleba ako pierko a hodovanie môže začať.

Premýšľam nad tými svojimi raňajkami aké to bolo keď....

Slanina sa pri smažení vytápala, paradajky mali skvelú chuť.  Keď som zjedla krajec chleba nemala som pocit že hryziem do vzduchoprázdna a jediným stresom sliepok bolo to, či ich dobehne kohút, z mlieka som robievala tvaroh.

Keby som o tom hovorila svojim vnúčatám zrejme by som ten popis musela začať ako rozprávku, kde bolo tam bolo...

Po raňajkách preštudujem letáky čo všetko markety ponúkajú za skvelé, bezkonkurenčné  ceny a v „jedinečnej, super kvalite“.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

PLUS

Rodák z Martina: Byť gayom na Slovensku vyžaduje odvahu

Comming out bola v jeho živote nádherná chvíľa, tvrdí Peter Karpo Prince. Dnes je ženatý, s manželom žijú v Tel Avive a rozhodli sa pre dieťa.


Už ste čítali?